Zout zeewater

Het sprookje van de verloren zee

 

Sauna en Wellness Hotstones ligt in een gebied dat voor de boeren een kwelling is, maar voor Sauna en Wellness Hotstones juist een zegen.

De plek waar nu Sauna en Wellness Hotstones staat, bestond vroeger alleen uit water. De inmiddels verloren zee: de Middelzee.

De sauna in zijn huidige bestaan was al jaren operationeel toen er werd besloten een bron te slaan achter het pand van Sauna en Wellness Hotstones. Na het slaan van deze bron bleek het water twee keer zo zout als het water van de Noordzee te zijn. Na analyse zijn er 25 verschillende mineralen in dit unieke water geconstateerd.

Het water uit de bron, ook wel kuurwater genoemd is vanwege haar bijzondere samenstelling zelfs bekroond met het felbegeerde “Heilbad Certificaat”. Een predikaat beschermd door de Duitse wetgeving, waarbij het kuurwater aan hoge eisen moet voldoen.

 

Effecten van baden in ons zoute kuurwater

Door de aangename temperatuur heeft ons kuurwater een ontspannend effect op uw lichaam.

Het hoge zoutgehalte versterkt de opwaartse druk, waardoor tijdens het baden gewichtloosheid ontstaat. Hierdoor worden spieren en gewrichten ontlast en eventuele pijn verzacht.

Het zout dat van nature in ons kuurwater zit heeft tevens een antibacteriƫle werking.

Naast de gunstige effecten van zout in ons kuurwater, hebben ook de andere mineralen een positieve uitwerking op uw lichaam. Om enkele voorbeelden te noemen:

  • Magnesium werkt kalmerend en spierontspannend. Daarnaast is het goed voor de energiestofwisseling.
  • Bromide heeft een ontsmettende werking
  • Jodium activeert de schildklier en heeft een gunstig effect op ontstekingen van het bewegingsapparaat.

Tijdens het baden wordt het lichaam opgewarmd. Hierdoor verwijden de bloedvaten, daalt de bloeddruk, versnellen de hartslag en stofwisseling en neemt de zuurstofopname toe. Dit bevordert de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen.

Mensen die last hebben van huidproblemen (o.a. psoriasis, acne) of spier- en gewrichtsproblemen (o.a. reuma, fybromyalgie) geven aan baat te hebben bij het baden in ons bijzondere kuurwater. Ook bij klachten na een operatie kan het baden in zout kuurwater een positief effect hebben op uw lichaam.

Sauna en Wellness Hotstones… Gewoon gezellig!